Plexusziekenhuizen ondersteunen woonzorgcentra tijdens coronacrisis

9 april 2020

De ziekenhuizen AZ Diest, RZ Tienen, Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven en UZ Leuven, verenigd in het ziekenhuisnetwerk Plexus, werken nauw samen in de aanpak en organisatie van de COVID-19-zorg. Er is ook een goede samenwerking met de zorgpartners uit de eerste lijn.

Oplossingen en kennis delen

De noden en vragen vanuit de woonzorgcentra zijn bekend en in de verschillende ziekenhuizen is overleg lopende om initiatieven ter ondersteuning op te starten. Uiteraard zal dit dienen te gebeuren zonder de continuïteit van zorg in de ziekenhuizen in het gedrang te brengen. Rekening houdend met de vragen die woonzorgcentra hebben, gaan ziekenhuizen na met welke middelen zij concrete hulp kunnen bieden. Oplossingen en kennis worden maximaal tussen de betrokken ziekenhuizen gedeeld.

Zones

HH Leuven en UZ Leuven behartigen de eerstelijnszones Leuven, Leuven-Noord, Leuven-Zuid en Druivenstreek. RZ Tienen behartigt de eerstelijnszone Hageland. AZ Diest behartigt de eerstelijnszone Demerland en ook een deel van de eerstelijnszones Zuiderkempen, West-Limburg en Mid-Westlimburg.